Stempel van een foto laten maken

Kun je een foto omzetten in een stempel?

foto-omzetten-naar-een-stempel

Ik krijg heel vaak de vraag om een foto om te zetten naar een stempel. Vooral voor meesters en juffen. Het is natuurlijk ook een ontzettend leuk verjaardags- of afscheidscadeau. Alleen niet elke foto lukt. Het is belangrijk dat de foto scherp is en dat er contrast in zit. Hoe groter de foto, hoe beter, het liefst 1mb. Een foto zoals hiernaast, werkt het best. De achtergrond is neutraal. En er zit veel tekening in het gezicht. Ik vraag dan vaak ook om meerdere foto’s, dan zit er vaak altijd wel eentje tussen die leuk wordt.

avatar-omzetten-naar-een-stempel

Maar ook een stempel van een avatar is een mogelijkheid. Let er wel op dat de afbeelding minimaal 200 kb is anders wordt het erg moeilijk om het scherp te krijgen.

Kun je ook stempelen met witte inkt?

Ik wil graag stempelen met witte inkt maar de inkt die ik heb gebruikt, verdwijnt een beetje in de ondergrond. Is er ook ander soort inkt die je beter ziet?

Esther, Groningen

Jawel, er bestaat een inkt en deze heet Stazon Opaque wit. Met deze inkt zie je de witte afdruk veel beter dan met een normaal wit stempelkussen van bijvoorbeeld Versacolor of Versacraft. Deze inkt ligt er meer bovenop en verdwijnt niet in het papier. Je kunt er ook op glad papier, zoals bijvoorbeeld Vellum, op stempelen. 

In de verpakking zit een leeg stempelkussen die je vult met een paar druppels inkt uit het flesje. Doe niet teveel want dan blijft er inkt bovenop het stempelkussen liggen. De inkt verdeel je met de bijgeleverde tool. In deze video wordt het uitgelegd en wordt er ook gestempeld waardoor je het resultaat ziet. De Stazon opaque bestaat er in veel kleuren, waaronder ook metallic kleuren zoals goud, zilver en brons. Ik heb alleen de Stazon opaque wit in het assortiment, deze bestel je hier https://studiostempel.com/stempel-kussens/ 

stazon-white-opaque-stempelkussen-stempelinkt-wit-studio-stempel

Textiel labels zelf maken, welke inkt gebruik ik daarvoor

Ik wil graag zelf textiel labels maken voor in mijn kleding en wil daarvoor stempels gaan gebruiken. Denk je dat de stempels goed zichtbaar gaan zijn op bijvoorbeeld katoen? En indien het gewassen wordt blijft het er dan wel goed opstaan met de inkt? Zie bijlage voor de tekst die ik graag in dezelfde grootte wil als mijn andere logo 5 cm breed en 7cm lang. Hoor graag van je.

Groetjes, Eva

Dit soort klantvragen krijg ik regelmatig. Wanneer je op textiel gaat stempelen dan kun je een Versacraft stempelkussen gebruiken. Na fixatie met een strijkbouw wordt deze inkt permanent en kun je het op 40C wassen. Deze inkt bestaat in veel kleuren en een deel daarvan kun je bij mij kopen.

Ik heb ook een textielinkt van Trodat. Deze kun je op hogere temperaturen wassen dan de Versacraft. Je koopt dan een leeg stempelkussen met daarbij de Trodat textielinkt 7750 28ml. Dit is een hoogwaardige zwarte stempelinkt van Trodat, speciaal voor textiel. Sneldrogend om scherpe afdrukken op stof mogelijk te maken. Deze Trodat textielinkt 7750 is huidvriendelijk, dermatologisch getest en wasbaar tot 95˚C. Geschikt voor de meeste gangbare weefsels zoals katoen, gemengde weefsels en polyester. Dankzij jarenlange ervaring in de inktmakerij garandeert Trodat dat deze inkt duizenden haarscherpe afdrukken kan maken. De textielinkt is er alleen in de kleur zwart.

stempel-je-textiellabels-studio-stempel

Via deze link kom je bij de pagina waar je de Versacraft en Trodat stempelkussens kunt bestellen https://studiostempel.com/stempel-kussens/ Veel plezier bij het maken van je eigen textiel labels. Heb je een stempel nodig, bestel deze dan via deze pagina https://studiostempel.com/product/stempel-laten-maken/

trodat-9052-dry-leeg-stempelkussen-studio-stempel
Trodat textielinkt voor stempelkussen
stempelkussen versacraft cherry pink
stempelkussen versacraft spring-green
stempelkussen versacraft poppy red

Nu ook acryl stempels voor klei, zeep en koekdeeg

zeepstempel

Naast de rubber stempels maak ik sinds kort ook acryl stempels voor klei, zeep en koekdeeg. Dit materiaal is heel hard en laat een goede afdruk achter. Ook zijn kleine letters en fijne details mogelijk. Dit is met name geschikt voor in klei. Voor koekdeeg is dit niet zo geschikt omdat het deeg dan dicht gaat lopen en er niets van de tekening overblijft. De klei- en zeepstempels maak ik met een houten handvat. De koekjes stempels maak ik met twee extra lagen 8 mm acryl waardoor het een blok van 2,4 cm wordt. Hieronder een aantal van de eerder gemaakte acryl stempels.

Wil je ook een acrylstempel, kijk dan op deze pagina
https://studiostempel.com/acryl-stempels/

Stempel je verpakking

Begin je net een eigen bedrijf dan is het laten bedrukken van de verpakking vaak een grote kostenpost. Maar dat kun je heel gemakkelijk oplossen met een stempel. Deze kun je gebruiken voor verzenddozen of papieren tassen maar ook bijvoorbeeld wijnkistjes. Dat geeft meteen al een professionele look. Dus stempel je verpakking in plaats van laten drukken.

Hieronder zie je diverse toepassingen van klanten die al een stempel hiervoor hebben besteld. Wil je ook een stempel, klik dan hier om te bestellen. https://studiostempel.com/product/stempel-laten-maken/ en straks stempel jij ook je verpakking.

standaard ontwerpen voor stempel

voor iedereen een passende stempel

Omdat het toch voor veel mensen een hele opgave is om een ontwerp op de computer te maken, komen er binnenkort standaard ontwerpen voor een stempel waaruit je kunt kiezen. Ik probeer voor iedere gelegenheid een aantal ontwerpen te maken. Een naamstempel, ex libris stempel, een trouwstempel of een stempel voor bijvoorbeeld een juf of meester, kies een ontwerp en geef de naam door die er bij moet komen en ik maak een voorbeeld voor je hoe het er uit komt te zien. Hieronder zie je welke ontwerpen er voor een naamstempel al klaar zijn. Voor het bestellen van een naamstempel, klik hier https://studiostempel.com/naamstempels/ en voor een trouwstempel https://studiostempel.com/trouwstempels/

Hoe maak ik mijn stempel schoon?

Ik krijg heel vaak de vraag “Hoe maak ik mijn stempel schoon”. Daarom speciale aandacht voor deze vraag.
Esther, Groningen

Esther, Groningen

Een stempel is eenvoudig te reinigen. Stempel ze na gebruik af op papier, tot er geen inkt meer afkomt. Daarna maak je de stempel schoon met een vochtig reinigingsdoekje. Deze doekjes zijn ideaal om de inkt van je stempel te verwijderen. Houdt de stempel niet onder stromend water want dan kan het rubber loskomen van het handvat. Maak je stempel altijd meteen schoon na gebruik, anders droogt de inkt op en is die later moeilijk te verwijderen. Helemaal als je een Stazon stempelkussen gebruikt. Met deze inkt kun je op gladde ondergronden stempelen, waaronder glas en plastic.

Eventueel een speciale stempelreiniger gebruiken.
Is je stempel toch wel heel vuil geworden, dan kun je een speciale stempelcleaner gebruiken. Voor normale inktsoorten kun je een standaard stempelcleaner gebruiken. Als je een Stazon stempelkussen gebruikt dan gebruik je een Stazon stempelcleaner. Houdt de stempel netjes, dan gaat ie je levenlang mee 🙂

Studio Stempel voegt VersaFine Clair aan het assortiment toe

Studio Stempel had al een enorm assortiment verschillende kleuren en kwaliteiten stempelkussens maar de nieuwste collectie van VersaFine konden wij niet laten liggen. Wat een mooie doosjes en kleuren. Het zijn er maar liefst 24. Ze stempelen super scherp net zoals de reeds bestaande Versa Fine stempelkussens.

Het is een sneldrogende pigment inkt en heeft een verhoogd stempelkussen. Het doosje van het stempelkussen is luchtdicht en staat erom bekend zeer lang mee te gaan. Je kunt dus meer afbeeldingen stempelen dan met welk ander stempelkussen dan ook op de markt! Deze nieuwe lijn VersaFine inkt heeft mooie vintage én levendige tinten. In de onderstaande video wordt van alle kleuren een voorbeeld gestempeld. Om te bestellen klik hier https://studiostempel.com/stempel-kussens/

versafine clair stempelkussens

Studio Stempel stapt over op eco rubber

stempel laten maken

Studio Stempel stapt over op eco rubber

Studio Stempel is per oktober 2019 helemaal overgestapt op stempels van eco rubber. Veel beter voor het milieu maar met dezelfde kwaliteit als normaal stempelrubber. De stempels worden met een hele hoge dpi gelaserd waardoor de stempelhoogte hoger is dan bij andere aanbieders. Hierdoor voorkom je het mee stempelen van randen. Omdat de stempels met een hele hoge dpi worden gemaakt, blijven de kleinste details zichtbaar. Zit je ook te denken aan het laten maken van een stempel. Twijfel niet langer en kies voor eco rubber. https://studiostempel.com/product/stempels/

Hierboven zie je een voorbeeld van een waterverf schilderij dat is omgezet naar een stempel. Door de hele hoge dpi zijn dit soort resultaten mogelijk.

2867