Cadeaubon voor de echte creatieveling

Cadeaubon voor de echte creatieveling

Hij is er eindelijk. Tot nu toe improviseerde ik altijd als iemand om een cadeaubon vroeg maar dat kon zo niet langer.
Daarom is er vanaf nu een echt cadeaubon. Want vraag jij je ook altijd af wat je nu weer aan je moeder, vader, broer, zus, vriendin, neef, nicht of wie dan ook voor de verjaardag zal geven? Het blijft altijd moeilijk. Maar wat nou als diegene nou een creatieveling is die net met een cursus pottenbakken is begonnen of misschien op een school werkt? Nou, dan tref je het, want sinds kort heeft Studio Stempel een hele leuke cadeaubon voor de echte creatieveling. Deze is speciaal ontworpen door illustratrice Sandra Sier van HejSan. Formaat van een ansichtkaart, waarop je zelf het bedrag kunt bepalen.

 

Cadeaubon voor de creatieveling Cadeaubon voor de creatieveling

Een cadeaubon voor een creatieve geest die graag stempelt op papier of met klei speelt, pottenbakkerswielen laat draaien of zeep tot leven brengt. Met deze cadeaubon is the sky the limit. De ontvanger kan helemaal zelf een ontwerp bedenken of als diegene niet zo handig is met de computer, mij bijvoorbeeld een schets, voorbeelden of omschrijving doorgeven en dan maak ik een ontwerp.

Een rubber stempel heb je al vanaf 10 euro en een klei of zeep stempel vanaf 15 euro.

Bestellen gaat voorlopig nog even via

ellenlaman@gmail.com

Als je mij je adresgegevens en het bedrag wat op de cadeaubon mag komen doorgeeft, dan mail ik de factuur voor je en wordt de cadeaubon aan je verzonden.

Stempel voor meester of juf

Stempel voor meester of juf

Als er één persoon is die altijd zorgt voor vrolijke verjaardagswensen en handgeschreven namen op kaarten, dan is dat de juf of meester wel! Maar ik begrijp dat het soms saai kan zijn om elke keer weer je naam opnieuw te schrijven. Maak het jezelf makkelijker en bestel een unieke stempel speciaal ontworpen met jouw naam. Zeg maar dag tegen het eindeloos schrijven van je handtekening en gebruik voor het gemak en originaliteit een stempel. Met een simpele druk kun je jouw naam vlot op iedere verjaardagskaart plaatsen.

Maar wat voor stempel voor meester of juf kun je dan laten maken?

Ten eerste, alles kan 🙂 Je kunt bijvoorbeeld zelf iets tekenen of bijvoorbeeld je klassenfoto of avatar laten omzetten in een stempel en daarbij je naam en tekst vermelden. Of kies een ontwerp dat bij jou past van de pagina naamstempels of kijk bij eerder gemaakte stempels of je een leuk voorbeeld ziet.
Hieronder alvast een greep van de vele meesters en juffen die je al voorgingen.

stempel-juf-studio-stempel stempel-goed-gedaan-juf stempel-juf-studio-stempel stempel-juf-studio-stempel -stempel-juf-studio-stempel

meester-stempel-studio-stempel stempel van foto laten maken - studio stempel stempel voor meester laten maken - studio stempel stempel-voor-meester-studio-stempel juf

Ben je niet handig met de computer? Geen nood, ik help je graag en doe dat helemaal gratis.
Meer informatie voordat je gaat bestellen? Dat kan op ellenlaman@gmail.com

Uitleg verschillende merken witte stempelkussens

Uitleg verschillende merken witte stempelkussens.

Ik krijg veel vragen over witte inkt. In deze twee filmpjes krijg je uitleg over verschillende merken witte stempelkussens. Ik verkoop zelf alleen de Stazon cotton white. Deze droogt snel zoals in het tweede filmpje wordt getoond. Mocht je de stempel met Stazon hebben gebruikt en wil je deze met andere kleuren gaan gebruiken, dan heb je een Stazon cleaner nodig. Deze verkoop ik ook (4,25 euro).

 

 

Stazon-opaque-cotton-white-studio-stempel stazon-cleaner
Koop hier de stazon cotton white

Stempelen met onderglazuur

Stempelen-met-onderglazuurresultaat-stempelen-met-onderglazuur

Stempelen met onderglazuur op bekers of kommen gaat heel makkelijk met een rubber stempel. Deze stempel zit geplakt op een rol plakband ipv op een houten handvat waardoor je heel gemakkelijk de ronding kunt stempelen. Maar ik  kan er ook gewoon een houten handvat met of zonder steel aan maken.

 

Geboortekaartjes stempelen, ook dat kan met een stempel

Denk eens out of the box en stempel de geboortekaartjes

Het wordt steeds vaker gedaan en waarom ook niet. Ik kan de stempel eventueel ook op een doorzichtig blok maken zodat je precies ziet hoe je stempelt. Is het belangrijk dat de afbeelding tot de rand doorloopt, dan laat ik de stempel iets verder doorlopen, zoals bij het “Kromhoutje” en “Gerard” kaartje. Misschien vind je het zelfs handig als het blok dezelfde vorm heeft als de tekst, ook dat kan zoals in het “Rosie” kaartje. Als je het kaartje toch hebt laten drukken, dan zou je eventueel een stempel van de naam in het lettertype van het kaartje kunnen laten maken met eventueel nog een afbeelding uit het kaartje daarbij. Wil je meer informatie, mail mij dan op ellenlaman@gmail.com

Festival stempels

Corona is voorbij en eindelijk mogen er weer festivals worden gehouden. Je kunt natuurlijk polsbandjes uitdelen maar deze worden vaak doorgegeven. Zet in plaats hiervan een stempel op de arm of hand van de betalende gast. Gebruik hierbij een Stazon stempelkussen. Deze blijft goed op de huid zitten maar is na het feest er met water en zeep weer van af te wassen. Voor een hand zou ik niet groter doen 3,5 cm doorsnee. Een arm stempel kan tot 4,5 cm. De stempel bestel je hier. Vul de hoogte en lengte van de stempel in en de prijs verschijnt automatisch.

Randen stempelen bij afdruk?

Ik stempel altijd de randen mee, is daar niets aan te doen? Ik wil gewoon een mooie afdruk. Bestaan er ook stempels met extra hoog rubber? Misschien dat het dan beter gaat.

Inge uit Rotterdam

Ik wil een mooie afdruk en geen randen mee stempelen

De snijrand om het ontwerp is erg belangrijk. Ik probeer zo veel mogelijk om het ontwerp heen te snijden. In de stempelsoftware van de laser zit standaard een instelling, alleen die doet niet wat ik wil 🙂 Ik maak dus voor iedere stempel in illustrator een eigen snijrand die zo strak mogelijk om het ontwerp loopt. Ook is de stempelhoogte bij mij hoger dan bij andere aanbieders. Een andere tip is om het stempelkussen op de stempel te tamponneren ipv andersom. In de ‘stempelwereld’ hoort dit ook eigenlijk zo. Dit lukt alleen met stempelkussens die een verhoogd kussen hebben, zoals Versacolor, Versafine, Versacraft, Stazon en Delicata de ik verkoop. De Trodat stempelkussens hebben geen verhoogd stempelkussen. Hiermee gaat het dus niet.

Bestellen?

Wil je ook een stempel met extra hoog rubber waarbij strak langs de afbeelding is uitgesneden, klik dan op “Lees meer”. Je komt dan op de pagina waar je een rubber stempel kunt bestellen.

Stempel van een foto laten maken

Kun je een foto omzetten in een stempel?

foto-omzetten-naar-een-stempel

Ik krijg heel vaak de vraag om een foto om te zetten naar een stempel. Vooral voor meesters en juffen. Het is natuurlijk ook een ontzettend leuk verjaardags- of afscheidscadeau. Alleen niet elke foto lukt. Het is belangrijk dat de foto scherp is en dat er contrast in zit. Hoe groter de foto, hoe beter, het liefst 1mb. Een foto zoals hiernaast, werkt het best. De achtergrond is neutraal. En er zit veel tekening in het gezicht. Ik vraag dan vaak ook om meerdere foto’s, dan zit er vaak altijd wel eentje tussen die leuk wordt.

avatar-omzetten-naar-een-stempel

Maar ook een stempel van een avatar is een mogelijkheid. Let er wel op dat de afbeelding minimaal 200 kb is anders wordt het erg moeilijk om het scherp te krijgen.

Kun je ook stempelen met witte inkt?

Ik wil graag stempelen met witte inkt maar de inkt die ik heb gebruikt, verdwijnt een beetje in de ondergrond. Is er ook ander soort inkt die je beter ziet?

Esther, Groningen

Jawel, er bestaat een inkt en deze heet Stazon Opaque wit. Met deze inkt zie je de witte afdruk veel beter dan met een normaal wit stempelkussen van bijvoorbeeld Versacolor of Versacraft. Deze inkt ligt er meer bovenop en verdwijnt niet in het papier. Je kunt er ook op glad papier, zoals bijvoorbeeld Vellum, op stempelen. 

In de verpakking zit een leeg stempelkussen die je vult met een paar druppels inkt uit het flesje. Doe niet teveel want dan blijft er inkt bovenop het stempelkussen liggen. De inkt verdeel je met de bijgeleverde tool. In deze video wordt het uitgelegd en wordt er ook gestempeld waardoor je het resultaat ziet. De Stazon opaque bestaat er in veel kleuren, waaronder ook metallic kleuren zoals goud, zilver en brons. Ik heb alleen de Stazon opaque wit in het assortiment, deze bestel je hier https://studiostempel.com/stempel-kussens/ 

stazon-white-opaque-stempelkussen-stempelinkt-wit-studio-stempel

Textiel labels zelf maken, welke inkt gebruik ik daarvoor

Ik wil graag zelf textiel labels maken voor in mijn kleding en wil daarvoor stempels gaan gebruiken. Denk je dat de stempels goed zichtbaar gaan zijn op bijvoorbeeld katoen? En indien het gewassen wordt blijft het er dan wel goed opstaan met de inkt? Zie bijlage voor de tekst die ik graag in dezelfde grootte wil als mijn andere logo 5 cm breed en 7cm lang. Hoor graag van je.

Groetjes, Eva

Dit soort klantvragen krijg ik regelmatig. Wanneer je op textiel gaat stempelen dan kun je een Versacraft stempelkussen gebruiken. Na fixatie met een strijkbouw wordt deze inkt permanent en kun je het op 40C wassen. Deze inkt bestaat in veel kleuren en een deel daarvan kun je bij mij kopen.

Ik heb ook een textielinkt van Trodat. Deze kun je op hogere temperaturen wassen dan de Versacraft. Je koopt dan een leeg stempelkussen met daarbij de Trodat textielinkt 7750 28ml. Dit is een hoogwaardige zwarte stempelinkt van Trodat, speciaal voor textiel. Sneldrogend om scherpe afdrukken op stof mogelijk te maken. Deze Trodat textielinkt 7750 is huidvriendelijk, dermatologisch getest en wasbaar tot 95˚C. Geschikt voor de meeste gangbare weefsels zoals katoen, gemengde weefsels en polyester. Dankzij jarenlange ervaring in de inktmakerij garandeert Trodat dat deze inkt duizenden haarscherpe afdrukken kan maken. De textielinkt is er alleen in de kleur zwart.

stempel-je-textiellabels-studio-stempel

Via deze link kom je bij de pagina waar je de Versacraft en Trodat stempelkussens kunt bestellen https://studiostempel.com/stempel-kussens/ Veel plezier bij het maken van je eigen textiel labels. Heb je een stempel nodig, bestel deze dan via deze pagina https://studiostempel.com/product/stempel-laten-maken/

trodat-9052-dry-leeg-stempelkussen-studio-stempel
Trodat textielinkt voor stempelkussen
stempelkussen versacraft cherry pink
stempelkussen versacraft spring-green
stempelkussen versacraft poppy red