Randen stempelen bij afdruk?

Ik stempel altijd de randen mee, is daar niets aan te doen? Ik wil gewoon een mooie afdruk. Bestaan er ook stempels met extra hoog rubber? Misschien dat het dan beter gaat.

Inge uit Rotterdam

Ik wil een mooie afdruk en geen randen mee stempelen

De snijrand om het ontwerp is erg belangrijk. Ik probeer zo veel mogelijk om het ontwerp heen te snijden. In de stempelsoftware van de laser zit standaard een instelling, alleen die doet niet wat ik wil 🙂 Ik maak dus voor iedere stempel in illustrator een eigen snijrand die zo strak mogelijk om het ontwerp loopt. Ook is de stempelhoogte bij mij hoger dan bij andere aanbieders. Een andere tip is om het stempelkussen op de stempel te tamponneren ipv andersom. In de ‘stempelwereld’ hoort dit ook eigenlijk zo. Dit lukt alleen met stempelkussens die een verhoogd kussen hebben, zoals Versacolor, Versafine, Versacraft, Stazon en Delicata de ik verkoop. De Trodat stempelkussens hebben geen verhoogd stempelkussen. Hiermee gaat het dus niet.

Bestellen?

Wil je ook een stempel met extra hoog rubber waarbij strak langs de afbeelding is uitgesneden, klik dan op “Lees meer”. Je komt dan op de pagina waar je een rubber stempel kunt bestellen.