FAQ

Op deze pagina staan de vragen die het meest worden gesteld. Waarschijnlijk vind je het antwoord op je vraag hier tussen. Zo niet, mail dan naar ellenlaman@gmail.com Ik antwoord bijna altijd dezelfde dag nog.

Hoe bereken ik de grootte van mijn stempel?
Omdat alle formaten binnen A4 mogelijk zijn, heb ik besloten om de formaten anders aan te bieden dan vroeger. Ik hanteer een cm2 (vierkante cm) prijs.
Heb je bijvoorbeeld een stempel van 4 x 2 cm dan is dit 8 cm2 en wordt de prijs dus 20 euro (>5 en <10 cm2) . Een 5 cm ronde stempel valt onder tot 25cm2.
Formaten en prijzen
tot 2 cm2 10 euro / tot 5cm2 19 euro / tot 10 cm2 23 euro / tot 15 cm2 26 euro / tot 20 cm2 30 euro / tot 25 cm2 33 euro / tot 30 cm2 36 euro / tot 35 cm2 39 euro / tot 40 cm2 44 euro / tot 45 cm2 49 euro / tot 50 cm2 54 euro / tot 55 cm2 59 euro / tot 60 cm2 64 euro / tot 70 cm2 65 euro / tot 80 cm2 70 euro / tot 90 cm2 75 euro / tot 100 cm2 80 euro / tot 130 cm2 85 euro / tot 150 cm2 90 euro

Heb je geen idee hoe groot je de stempel wilt bestellen, dan zou je het bestand in Word op een leeg blad kunnen invoegen en in diverse groottes uitprinten. Zo zie je ook goed of alles leesbaar blijft. Heb je nog geen ontwerp maar wel kaartjes waar het op moet komen, kijk dan hoe groot de ruimte is waarbinnen de stempel moet komen.

Hoe bestel ik?
1. Kies het formaat van de stempel.
2. Misschien wil je nog iets anders erbij bestellen, stempelkussen, tags, twine of stickers. Voeg dit dan ook toe aan je mandje.
3. Als je klaar bent, druk je op de knop “winkelmand bekijken”.
4. Is alles goed, klik dan op “doorgaan met bestellen”. Op deze pagina kun je het bestand voor de stempel of sticker uploaden. Vul hier ook al je gegevens in en het formaat voor de stempel/sticker.
5. Druk dan op “bestelling plaatsen”. Je ontvangt dan van mij een pdf met het voorbeeld van de stempel. Als deze akkoord is, dan ga ik de stempel voor je maken.
Wat is de levertijd?
Ik maak twee keer per week stempels. Op dinsdag en donderdag. Deze worden woensdag en vrijdag verstuurd.
Wat voor bestand lever ik aan?
Ik ontvang graag een zwart/wit jpg, png of pdf in een zo hoog mogelijke resolutie (minimaal 300 dpi)
Hoe betaal ik?
Nadat de pdf is goed gekeurd, mail ik de factuur. Zodra ik de stempels binnen heb, mail ik je een foto van de afdruk van de stempel.
Als de factuur is betaald, dan stuur ik het pakketje aan je op.
Wat zijn de verzendkosten?
Ik verstuur de pakjes met PostNL en hanteer deze tarieven (per 1 januari 2020)

zending binnen Nederland normale post (prijzen zijn excl btw)

€ 0,91 tot 20 gram€ 1,82 20-50 gram€ 2,73 50-100 gram€ 3,64 100-350 gram€ 4,40 350 gram tot 2 kg

brievenbuspakketje met T&T code is 4,00 euro (kan alleen binnen Nederland)

Pakjes buiten Nederland normale post (prijzen zijn exclusief btw)

€ 1,40 tot 20 gram€ 2,80 20-50 gram€ 4,20 50-100 gram€ 8,40 100-350 gram€ 9,80 350 gram t/m 2 kg

Een stempel met stempelkussen weegt meer dan 100 gram. Stempels met een plat handvat passen door de brievenbus. Een stempel met steel waarbij 1 zijde groter is dan 3 cm, past niet meer door de brievenbus. Dit wordt pakketpost en kost binnen Nederland 6,05 euro. Buiten Nederland zonder T&T code 7,50 euro en met T&T code 9 euro.

Ik heb geen bestand en ben niet handig met de computer om dit zelf te maken.
Geen nood, ik help je graag en in de meeste gevallen is dit gratis.
Ik heb een leuke stempel bij ‘gemaakte stempels’ zien staan, kan ik die laten aanpassen en laten maken?
Als je mij de link van de pagina mailt dan kijk ik even of ik een soortgelijke stempel kan maken.
Van welk materiaal is de stempel gemaakt?
De stempels worden gemaakt van eco rubber. Er wordt een beukenhouten handvat met handgrepen op gemonteerd. Mocht je een handvat met knop willen, dat kan, laat dat dan even weten. Als 1 zijde groter is dan 3 cm dan past ie niet meer door de brievenbus. een plat handvat wel.

Ik wil op hout gaan stempelen, kan dat?
Ja hoor, hiervoor kun je het versacraft stempelkussen voor gebruiken.

Ik wil op stof gaan stempelen, kan dat?
Ja hoor, geen probleem. Je gebruikt dan een versacraft stempelkussen. Je kunt de afdruk na het stempelen fixeren door er met de strijkbout overheen te gaan (wel met bakpapier ertussen). Hierdoor kun je de stof op 40C wassen.

Ik wil op glas gaan stempelen, kan dat?
Ja hoor, hiervoor is het Stazon stempelkussen, deze is geschikt voor alle gladde ondergronden.
Ik wil op handen gaan stempelen, kan dat?
Ja hoor, hiervoor is het Stazon stempelkussen, deze is geschikt voor handen. Andere stempelinkt veeg je er makkelijk van af, dit blijft langer zitten maar gaat er weer vanaf als je je handen wast. Ik heb deze in zwart en antraciet grijs.
stazon-stone-gray
Stazon-jetblack
Hoe maak ik mijn stempels schoon?
Je kunt de stempels gewoon “droog” stempelen. Eventueel kun je een luierdoekje of schoonmaakdoekje gebruiken. Er bestaat ook speciale stempelcleaner voor rubber stempels maar dat is eigenlijk niet nodig.
Mijn stempel is groter dan het stempelkussen, wat nu?

Dat kun je heel makkelijk oplossen door het kussen op de stempel te tamponneren (zie uitleg filmpje). Zo zie je ook meteen hoeveel inkt er op komt. Je hebt ook grote stempelkussens. Deze zijn zonder inkt en hierbij koop je bijpassende inkt. Deze is standaard in een aantal kleuren. Ik vind zelf de kwaliteit van de stempelkussens die ik verkoop beter dan de inkt die je in flessen koopt. Ook zijn de lege stempelkussens erg duur.